Bajára is hoztak Mészáros Lőrinc szalmonellás tojásából

Bajára is hoztak Mészáros Lőrinc szalmonellás tojásából

Tessék, kellett ez nekünk?

Mi sem úsztuk meg, a bajai Lidlbe is jutott abból a szalmonellás tojásszállítmányból, amit Mészáros Lőrinc agrárvállalkozása, a székesfehérvári Aranykorona Zrt. szállított.
A tavalyi évet 83 millió forintos adózott eredménnyel zárta a cég, de még ez sem volt elég ahhoz, hogy olyan élelmiszer-biztonsági rendszert tartsanak fenn, amivel elkerülhető lenne, hogy tömegeket fertőzzenek meg szalmonellával.

Termékvisszahívást jelentett be honlapján a Lidl vasárnap. Azt írták, hogy a 10 darabos kiszerelésben árult, A osztályú, M-es méretű friss tojásokkal van probléma.

A Lidl arra kéri vásárlóit, hogy amennyiben a termékből vásároltak, vigyék vissza bármelyik üzletbe. A vételárat a vásárlást igazoló nyugta nélkül is visszakapják.

Az Aranykorona oldaláról kiderül, hogy az illetékes kormányhivatal a szalmonellafertőzés miatt július 23-án egyebek mellett azonnali forgalmi korlátozást rendelt el a teljes baromfiállományra, valamint az érintett munkások szűrését szalmonellavírusra.

Szégyen, hogy ez megtörténhetett, az pedig különösen bosszantó, hogy Mészáros ennek ellenére sem kért személyesen bocsánatot. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.12

Remek programokkal várják a bajaiakat a huszadikai hétvégén, ingyen jegyek válthatók

Nagyszerű élményben és kikapcsolódásban lehet részünk Baján. 

  • 2020.08.11

Kiderült, hogy Baján kell-e menniük ősztől iskolába a diákoknak

A nagy kérdés: vajon az Emmi döntése bölcs volt vagy inkább meggondolatlan?

  • 2020.08.07

Miért nem tudhatjuk meg a bajai fertőzöttek számát? Hol a "szupercsapat?"

Nem osztják meg velünk az adatokat. Mi lehet ennek az oka?