150 halászatból élő családot hagyott az út szélén a vámpírkormány

150 halászatból élő családot hagyott az út szélén a vámpírkormány

Folyóba lökte a halászokat a Fidesz. Mentőövet nem dobott.

Orbánék 2016-ban betiltották a kereskedelmi halászatot. Ezzel egy ősi, hagyományos szakma szűnt meg teljesen. Az így megélhetés nélkül maradt 150 családnak kártalanítást ígértek.

Négy év eltelt, de a halászokat még mindig csak hitegeti a Fidesz-kormány. 

Az ígérték nekik, hogy 2016-os áron megvásárolják a feleslegessé vált munkaeszközeiket, csónakokat, hálókat stb. Mára az eszközök nagy része tönkrement, a kormány továbbra sem mozdította a kisujját sem. Lázár János többször is azt hazudta, hogy a halászok megkapják, ami jár. Mivel ő inkább vadászni és lovagolni szeret, végül nem törte magát az ügyért.

Féltek, hogy Áder Jánosnak, a nemzet horgászának nem jut elég hal!
A kormány nem környezetvédelmi okokból tiltotta be a hivatásos halászatot. A döntést azzal indokolták, hogy így több hal jut majd a sporthorgászoknak, és a turizmusból több pénze lesz az államnak, vagyis nekik. A horgászok eddig többször annyi halat fogtak ki.

Van olyan halász, aki egyedül neveli két gyerekét. Egykori gyerekszobájában laknak hárman a szüleinél, derül ki az RTL Klub összeállításából.

Gulyás Gergely papgájminiszter a kampányinfón alig tudta letörölni a pofájáról a cinikus vigyort, miközben csuklóból kamuzott a halászok ügyére vonatkozó újságírói kérdésre. Azt se tudta, miről van szó, tojik is ő holmi halászok sirámaira.

Ha korábban ilyen ígéretet tettünk, akkor nem helyes, ha ez nem történt meg, de halász kárpótlás ügyben engedje meg, hogy utánanézzek, és amit össze tudok gyűjteni, azt meg fogom osztani önnel.
Orbánék nem csak a halászokat hagyták cserben. Többek között a postások sorsa is hidegen hagyja a fideszes politikusbűnözőket. Inkább csak a hoteltulajdonosokat, gyárosokat és nagybirtokosokat támogatják.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.06

Orbán kultúrharcosa 6,6 millió közpénzt ad gitáros haverjának

Az 5,3 milliárdos könnyűzenei támogatást ugyan nem Demeter Szilárd oszthatja szét, de "egy kis aprót" azért juttat zenésztársának.

  • 2020.08.06

A DK után az LMP-re uszította Orbán a Pártállami Számvevőszéket

A politikai megrendelésre dolgozó ÁSZ úgy látszik végigmegy a teljes ellenzéken.