5 dolog, amivel Orbánnak üzenhetne Ocasio-Cortez

5 dolog, amivel Orbánnak üzenhetne Ocasio-Cortez

Összeszedtük az amerikai demokrata párti képviselő, Alexandria Ocasio-Cortez 5 legjobb megszólalását, amiből a fideszes vámpírkormány is okulhatna.

Ahogyan arról már beszámoltunk, Alexandria Ocasio-Cortez, amerikai demokrata kongresszusi képviselő megrendítő beszédével felbolygatta az amerikai közbeszédet. Méghozzá egy nagyon fontos ügy érdekében: A nők elnyomása, lesajnálása, a macsó hozzáállás ellen szólalt fel.

Alexandria Ocasio-Cortez 1989. október 13-án született Bronxban. (Közismert, a közösségi médiában is használt neve: AOC.) 

2018-ban lett országosan ismert, amikor megnyerte a Demokrata Párt előválasztását a New Yorkban. Majd pár hónappal később az általános választáson is győzött. Ezzel ő lett az USA történetének legfiatalabb női képviselője. Cortez a demokrata párt bal szárnyát képviseli. 

Alexandria Ocasio-Cortez megszólalásai, akciói Magyarországon is aktuálisak. Ha a demokrata politikus Orbán Viktorral találkozna, biztosak vagyunk benne, hogy nem tenné zsebre a felcsúti miniszterelnök azt, amit kap. Az embertelen, szegényellenes, rasszista és nőgyűlölő fideszes vámpírkormánynak lenne mit tanulnia Corteztől.

Össze is szedtük 5 megnyilvánulását, amit látva a fideszesek is elbújhatnának szégyenükben:

1. Rendszeresen felszólal a munkások jogaiért

A koronavírus-járvány idején is hangsúlyozta, hogy nem hagyhatjuk, hogy emberek haljanak meg a profit miatt. A munkanélkülieknek is kell, hogy járjon az egészségügyi ellátás! De a túlórák kifizetéséért, a fizetett szabadságért és a jobb bérekért is folyamatosan küzd.

Valószínűleg Orbán rabszolgatörvényét sem hagyná szó nélkül, ha látná, milyen embertelen törvényeket fogadott el a Fidesz-kormány. 

2. Pozitív elképzelései vannak országa jövőjéről és nem fél a szélsőjobbos elnöktől

Donald Trump amerikai elnöke egy ocsmány kirohanásában azt írta a Kongresszusban ülő színes bőrű demokrata képviselőnők menjenek vissza abba az országba, ahonnan származnak.

Cortez persze nem hagyta szó nélkül Trump ostoba megnyilvánulását. Twitter-posztjában úgy fogalmazott, Trumpnak nehéz lehet elfogadni, hogy nem félnek tőle. Trump nem tudja elfogadni, hogy felhívják a figyelmet a blöffjeire és, hogy van egy pozitív elképzelésük az ország jövőjéről.

Ezt nagyon sokszor el lehetne mondani a fideszes politikusoknak is.

5. Bátran kiáll a menekültekért

Ocasio-Cortez mindig is kemény kérdésekkel foglalkozott. Küzd a mindenkinek elérhető egészségügyért és folyamatosan foglalkozik a menekültek kérdésével is. Nemrég el is ment az amerikai-mexikói határra. Ott felszólalt a kettészakításra ítélt gyermekes családok védelmében. De ennél is menőbb volt, ahogyan Trump zéró toleranciát képviselő határrendészeivel üvöltött egy videón:

Megnéznénk, ahogy Orbánnal szemben áll így és kioktatja emberségből. Ráférne a magyar miniszterelnökre. 

4. Nyíltan kimondja: Trump rasszista

A demokrata politikus a CBS-nek adott interjújában jelentette ki, a szavak, amiket Trump használ, hagyományosan a fehér felsőbbrendőség kifejezései. De szóvá tette azt is, ahogy a határon segítséget kereső bevándorlókról beszél. Majd a riporter kérdésére, miszerint Trump rasszista-e, magabiztosan felelt:

Igen, ez nem is kérdés.

Orbán Viktor és bűnbandája is magába nézhetne. Vajon az a rengeteg menekült- és cigányellenes uszítás, amit művelnek, minek nevezhető?

4. Orbánnal ellentétben, őt érdekli a bolygónk jövője

Ocasio-Cortez rendszeresen felszólal a környezetvédelem fontossága kapcsán. Sőt, ő volt az a politikus, aki létrehozta a Green New Deal nevű törvényjavaslatot. Ez mára megkerülhetetlen témává tette a klímaváltozás ügyét az amerikai politikában. 

5. Orbánnal ellentétben Ő dolgozott már életében

Alexandria Ocasio-Cortez Orbánnal ellentétben tudja, milyen bérből és fizetésből élni. Pincérnőből lett kongresszusi képviselő. Ezt politikai tevékenységével ma is napról napra bizonyítja. Orbán pedig épp azt bizonyítja, hogy fogalma sincs arról, milyen dolgozni.

Megválasztásának évfordulóján Ocasio-Cortez úgy fogalmazott, a korrupt érdekkörök nem aludtak jól megválasztásának éjszakáján.

Reméljük, a fideszesek sem fognak jól aludni a 2022-es országgyűlési választások éjszakáján!

+1: Felmosta a padlót Trumppal

Donald Trump egy sajtótájékoztatóján azt mondta, Alexandria Ocasio-Cortez nem túl tehetséges. Cortez ezt nagyon menőn kezelte le. Twitteren annyit írt, Az az ember, aki egész életét apuci pénzéből építette fel, azzal vádolja, egy háztakarító lányát, aki 30 éves koráig több kongresszusi választást nyert, hogy nem igazán tehetséges. :D

(Kiemelt kép: Facebook)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.06

Orbán kultúrharcosa 6,6 millió közpénzt ad gitáros haverjának

Az 5,3 milliárdos könnyűzenei támogatást ugyan nem Demeter Szilárd oszthatja szét, de "egy kis aprót" azért juttat zenésztársának.

  • 2020.08.06

A DK után az LMP-re uszította Orbán a Pártállami Számvevőszéket

A politikai megrendelésre dolgozó ÁSZ úgy látszik végigmegy a teljes ellenzéken.