Palkovicsék 200 milliót adtak telefonálásra

Palkovicsék 200 milliót adtak telefonálásra

Miközben a Fidesz az önkormányzatok pénzét nyúlja le, Palkovics eltapsolt közel 200 milliót minisztériumi telefonkampányra. Ráadásul a megbízott céget korábban jogellenes adatkezelés miatt súlyosan megbüntették.

A Jobbik elnöke, Jakab Péter vette észre a különös szerződést az ITM listáján. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium borzasztó pénzeket költött el a vámpírkormány telefonálgatására.

Az automatikus telefonhívások számítógépes rendszerét az Optimusz Direkt Marketing Kft.-re bízták. Rengeteg ember személyes adatáról van szó, amelynek a tárolását komolyan meg kellene védeni. Ezzel a céggel viszont vannak bajok:

A Kft. 2014-ben jogellenes adatkezelés miatt 10 milliós bírságot kapott a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságtól. A vállalkozás akkor szabálytalanul kezelte egyik ügyfele személyes adatait.

Jakab Péter ezért teljesen jogosan megkérdezte, miért pont ezt a céget választotta a Fidesz-csicska. Mi célt szolgál az automatikus telefonrendszer? Mi fogja garantálni az adatok védelmét?

Palkovics László erre persze még válaszolni sem volt képes, inkább az egyik csicskását küldte dumálni.

Schanda Tamás fideszeshez méltó választ adott: baloldalinak nevezte a jobbikos Jakabot. Gondolta ez majd kibúvót jelent a rendes válaszadás alól.

Felmerül a kérdés: miért titkolja az államtitkár, hogy a személyes adatok védelmét biztosítja-e bármi?

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.06

Orbán kultúrharcosa 6,6 millió közpénzt ad gitáros haverjának

Az 5,3 milliárdos könnyűzenei támogatást ugyan nem Demeter Szilárd oszthatja szét, de "egy kis aprót" azért juttat zenésztársának.

  • 2020.08.06

A DK után az LMP-re uszította Orbán a Pártállami Számvevőszéket

A politikai megrendelésre dolgozó ÁSZ úgy látszik végigmegy a teljes ellenzéken.