Helyi szerkesztő|2022.12.06
Baja
A tavalyi tanévhez hasonlóan idén is kiemeltünk egy osztályt, ahol egy hétre megváltoztattuk a klasszikus oktatási módszertant és az új trendeknek megfelelően, projektoktatás formájában mélyítettük tanulóink tudását - írja a Bajai SZC Bányai Júlia Technikum és Szakképző Iskola a Facebookon.
A kiemelt 11. technikumi osztály így több szemszögből ismerkedett meg a leghíresebb hungarikumokkal, legyen az sport (Puskás Ferenc életműve), építészet (Budapest egyes nevezetességei), kultúra (Zsolnai porcelán, Vizsolyi Biblia, táncház módszer), természeti kincs (Hévízi-tó), tudomány (Neumann János öröksége) és természetesen vendéglátás (pl. Csabai és Gyulai kolbász, Alföldi kamillavirágzat, Gundel-palacsinta, fröccs, Tokaji aszú, pásztorételek). Az osztályban tanító oktatók a hét során becsempészték a tananyagba a választott téma sajátosságait, melyet az oktatók egyéni módszerekkel, kóstolókkal, bemutatókkal tettek érdekessé. A projekthét zárásaként az egész osztályt és az osztályban tanító oktatókat egy közös kürtőskalácsozásra hívták össze, melyet kamillateával tálaltak, természetesen a hungarikumok jegyében.
Forrás: Bajai SZC Bányai Júlia Technikum és Szakképző Iskola
Forrás: Bajai SZC Bányai Júlia Technikum és Szakképző Iskola