Vigyáztunk egymásra, de nem akadályozhatott meg minket semmiféle járvány: közösen főztünk.
A karantén ideje alatt Baja nem veszített a varázsából, de a szabályozások miatt nem élhettünk át olyan közösségi élményeket, mint a halfőzés. A lazítások aztán lehetővé tették, hogy ha nem is a megszokott helyszínen, de újra összegyűljünk, és fellobbantsuk a tüzet.
A lakhelyünk szerinti területen főzhettünk, és a profi szervezésnek köszönhetően egyáltalán nem alakult ki tumultus, nem kellett attól tartanunk, hogy a biztonsági szabályozásokat bárki áthágja.
Hajdu Miklós alpolgármester ötletgazdaként állt a rendezvény mögött, vele együtt sokan mások gondolták úgy, hogy a halfőzés hagyományát nem törheti derékba semmi.
Különböző helyszínek és lehetőségek
Egészen változatos programokat kínáltak a szervezők a halászléfőzésen kívül is. Dani Gitta önkormányzati képviselő rendezvényén például volt gyermekpancsoló, rajzolási, tollasozási lehetőség, babzsák-háború és a Grund Csoport jóvoltából komplett hangosítás is.
Mindenki azzal járult hozzá a szervezéshez, amivel tudott. A Chili Baja erős paprikával, a Tüzép-telep tűzifával, a résztvevők pedig a messze földön híres bajai összetartással.