Tizennégy helyszín áll készen a halünnepre, mutatjuk a legfontosabb információkat.
A baja.hu összegezte, amit a halünnepről tudni kell. Az alábbiakról tájékoztatjuk a bajaiakat:
- A főző társaságok rendelkezésére összesen tizennégy helyszín áll.
- A szervezők azt kérik: helyszínenként az egybegyűltek létszáma ne haladja meg a 200 főt.
Ennek érdekében a társaságoknak regisztrálniuk kell az erre a célra létrehozott felületen. Akinek erre nincs lehetősége, az a kiválasztott helyszín felügyeletét vállaló önkormányzati képviselőnél vagy megbízottnál telefonon jelentkezhet.
A megbízottak listájáról itt írtunk korábban:
A szervezők biztosítják a
- kijelölt főzőhelyet,
- a burkolatot védő alátéttálcát,
- főzőhelyenként 6-8 fő részére kijelölt étkezési helyet (garnitúra átlagos méret. 2m x 0,6m),
- mobil illemhelyet,
- információs lapot minden főzőnek, amely részletesen tartalmazza a tudnivalókat.
A rendezvény területére saját asztalt behozni nem engedélyezett! A főzőhelyek kialakításánál megfelelő védőtávolságot kell tartani. Kérik a tűzrakás alapvető szabályainak betartását.
A főzéshez szükséges összes hozzávalót, valamint a saját eszközök szállítását, hulladéktároló zsákot, zseblámpát és egészségügyi dobozt a főzők biztosítanak.
Program: 16-18 óra között:
- halfőző helyek megközelítése gépjárművel,
- a környéken adott a parkolási lehetőség,
- halfőzők elhelyezkedése,
- kijelölt főzőhelyek,
- tűztálcák szállítólevélen való átvétele, elfoglalása,
- tűzrakási, főzési előkészületek,
- asztalok megterítése.
18.00-18.05 ünnepélyes tűzgyújtás.
18.00-19.00 halászléfőzés, vacsora meghívott vendégekkel, barátokkal.
24 óra: a rendezvény zárása, eszközök visszavétele.
Bízunk benne, hogy minél többen vesznek részt és érzik jól magukat majd Baja egyik legfontosabb eseményén!